'Open workshop dag' 'seminar Psychodrama en Schemagerichte therapie' 'Workshop psychodrama' Anita Naus Basistraining beleving coach coaching communicatie Contact deRolwissel emoties empathie film Groepstherapie hechting Locatie monodrama opvoeden ouders partner-relatie Patricia Pisters Psychodrama Relatietherapie schemagerichte therapie Still face experiment stress trainingen Training Psychodrama Transactionele Analyse Vervolgtraining werkelijkheid workshop
  • Gericht op ontwikkeling
  • Anita Naus
  • In mijn werk ben ik outreachend. Ik wil graag iemand ondersteunen in het vinden van een adequaat antwoord op diens omstandigheden. Zo ontstaat er ruimte voor inzicht in de eigen persoon én in de omstandigheden. Dit is een bewustwordingsproces gericht op ontwikkeling en het maken van volwassen keuzes. Van jongs af aan ben ik geboeid […]

    Lees verder »

Leren dansen met overdracht en tegenoverdracht in een therapeutische relatie

Anita Naus (1997)
MS Word Document Leren dansen met overdracht en tegenoverdracht in een therapeutische relatie
(Word-document)

Verhalen Veranderen

Ieder levensverhaal is boeiend om naar te luisteren. In een levensverhaal gebeurt veel. Een leven staat nooit stil. Psychodrama is een methode om een stukje levensverhaal niet alleen te vertellen, maar om tot leven te brengen.
Anita Naus (1998)

MS Word Document Verhalen Veranderen
(Word-document)

Life is a stage

7th International Conference of the PIFE
persoonlijk verslag door Anita Naus

Een hele tijd terug werd mij door het bestuur van de VVP gevraagd of ik voor het VVP naar een congres wilde gaan in Roemenië, om daar een workshop te geven met mijn poppenwinkel.
De vraag verraste mij, maar natuurlijk wilde ik dat, dat leek me hartstikke leuk. Langzaamaan begon er contact tussen mij en de organisators te ontstaan. Langzamerhand begon het ook tot me door te dringen dat Roemenië niet naast de deur ligt en dat ik alleen zou moeten gaan.
Toen begon het naast leuk ook wel heel spannend te worden.

Lees verder »

God zei: ”Ik ga prachtige dingen maken”

Over het vermogen van de mens om te scheppen, om prachtige dingen te maken.

Anita Naus (1998)

MS Word Document God zei: ”Ik ga prachtige dingen maken”
(Word-document)

Eén jaar (psycho)drama op de AFPN te Groningen

Een beschrijvend onderzoek t.b.v. de psychodrama opleiding De Learning Circle en het examen C.P. (Certified Practitioner). Vanuit NBES Stichting Nederlands-Belgisch Examen Statuut.

Anita Naus (2008)

PDF Eén jaar (psycho)drama op de AFPN te Groningen
(PDF document)