DSC_2827 klein

Het weer (opnieuw) vinden van levensvreugde in het leven staat centraal in mijn werkwijze. Disfunctionele (partner) relaties worden onderzocht en verhelderd. De verstoorde communicatie zowel privé als in het werk worden besproken. Mijn werkwijze is concreet, integer, open, zorgvuldig, onderzoekend en kan ook confronterend zijn. Communicatie patronen worden hierdoor inzichtelijk en kunnen zich verdiepen. Waardoor er op een dieper bewustzijn een verankering oftewel integratie van de persoonlijke en/of professionele ontwikkeling ontstaat.

Psychodrama betekent mensen in beweging zetten.
In een korte tijd veel informatie aanbieden via beeld en beweging middels een presentatie = ‘n Prezi.

In bovenstaande Prezi neemt Anita Naus u mee om te verduidelijken hoe zij werkt.

Psychodrama (grondlegger:Moreno) is een actieve methode.
Het biedt de therapeut de mogelijkheid om de innerlijke bewegingen en de bewegingen (sociometrie) tussen mensen zichtbaar te maken.
Psychodrama betekent voor mij:
vorm geven aan een proces. De vormgeving is altijd gericht op verheldering, verdieping en ontlading.

EFT (Emotionally Focused Therapy
Systeemtherapie heeft daarnaast altijd mijn aandacht gehad. In 2012 heb ik de basistraining EFT (Emotionally Focused Therapy, grondlegger Dr. Sue Johnson) gevolgd. EFT is met name gericht op partner-relatietherapie. EFT en Psychodrama hebben dezelfde roots. Beiden zijn gericht op hechting en je veilig verbinden met een ander.

Psychodrama is een lastige methode om te verwoorden, maar een prachtige en krachtige methode om te ervaren en om mee te werken.

Ik heb op veel verschillende plekken in de psychiatrie gewerkt, met verschillende doelgroepen. Daarna een periode in het reguliere HBO onderwijs. In 2000 ben ik voor mijzelf begonnen als therapeut, trainster, coach en docent. Ik leer, ontdek steeds weer nieuwe aspecten in mijn wijze van werken. De mens en diens communicatie blijven mij boeien.

Ik maak deel uit van een gezin. Ben partner en moeder van 3 grote kinderen. Ik hou van de natuur, wandelen met onze hond (helaas overleden in 2017) in het bos. Deze rollen zijn mij dierbaar en vormen een basis in mijn bestaan. Niet altijd gemakkelijk, maar wel vaak leuk.

De Rolwissel is in 2017 verhuisd naar de Koelandsweg 3 te Donkerbroek. Niet ver van de vorige locatie. Echter nu, net buiten Donkerbroek, heb ik praktijk aan huis. In 2016 zijn we verhuisd en gestart met een grote verbouwing. Waarbij de praktijk, in het gehele voorhuis van de oude woonboerderij, voorrang had op het woongedeelte.De praktijk, op de gang bij de voordeur na, is helemaal klaar.
Ik woon en werk nu in het buitengebied. Met veel rust en ruimte om de praktijk heen.

opbouw

IMG_2284

IMG_2283

IMG_2282

rust

Anita Naus levert maatwerk én kwaliteit !

Lid van de Vereninging Voor Psychodrama, www.vvp.nl

Lid van NVGP, sector psychodrama.
Deze website is bestemd voor mensen die informatie willen over groepstherapie, over de NVGP, de opleidingen en het lidmaatschap van de Vereniging. Tevens wordt informatie gegeven over aankomende congressen, cursussen en symposia op het gebied van groepstherapie.
Anita Naus is lid van de sector Psychodrama van de NVGP.

link: Nederlandse Vereniging voor Groepspsychotherapie (NVGP)

Scoop.it, www.scoop.it/t/communicatie-1

Lid van de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie, www.nap-psychotherapie.com