• Therapie
 • Relatietherapie
 • Soms loop je samen in je relatie vast. Het liefst willen jullie samen verder, maar dan wel écht anders. Jullie willen begrijpen hoe en waardoor de ongewenste patronen in jullie relatie zich ontwikkelt hebben. Bij relatie problemen is de mogelijkheid om elkaars emoties te begrijpen en je eigen emoties te delen met de ander verstoord. […]

  Lees verder »
 • Relatietherapie
 • Thema’s relatietherapie
 • Thema’s waaraan gewerkt kan worden zijn: visie verschillen rondom opvoeding kinderen taken in/organisatie van de huishouding ambitie/wensen verschillen qua werk en ontwikkeling een open (intiemere) communicatie gelijkwaardigheid, macht/onmacht gevoelens conflicthantering seksuele problemen/items personen, bv. ouders, vrienden, die een (te) sterke invloed hebben/krijgen veranderende levensfases verliesverwerking van (schoon)ouders, dan wel eigen kind(eren) Openheid, groei en respect […]

  Lees verder »
 • Actueel
 • Actuele informatie
 •  Corona crises De Corona situatie is zeer ernstig en kan als extra belastend ervaren worden. De Rolwissel is open, zolang Anita Naus zelf geen corona gerelateerde klachten heeft. De Rolwissel is open voor cliënten die zelf ook geen corona gerelateerde symptomen vertonen. De praktijk aan huis is rustig gelegen en groot genoeg om de richtlijn […]

  Lees verder »

Het verhaal van een cliënt

Ik kreeg een vraag van Anita iets over mijn ervaringen van de therapie te vertellen.

Toen mijn huwelijk in een heftige crisis belande heb ik besloten om hulp te vragen.
Ik zat emotioneel op slot en was mijzelf in mijn huwelijk kwijtgeraakt.
Mijn vrouw kende Anita en haar wijze van therapie geven goed.
In het verleden was ik al eens bij een psycholoog geweest en dat was niet goed bevallen.
Omdat ik bij hem rationeel veel kon verklaren en/of weerleggen, was ik geen therapie nodig.

Na een schijnbaar goed huwelijk bleek mijn vrouw verliefd te zijn geworden op een persoon uit haar jeugd.
Voor mij was dit een zodanige grote emotionele aardbeving, waarbij ik letterlijk de basis van mijn leven voelde wegzakken.
Ik wist dat ik hier hulp bij nodig was en ondanks mijn sceptische gevoelens betreffende psychodrama heb ik contact met Anita gezocht.
Anita gaf mij de leiding over mijn therapie (individuele en relatie therapie) en met haar maakte ik de grootste reis van mijn leven.
Ik heb eigenschappen ontdekt waarvan ik niet wist dat ze bestonden, onderwerpen die ik graag wilde vermijden kwamen juist aan bod.
Anita lette heel goed op mijn non-verbale communicatie en ik begreep dat deze wijze van communiceren het eerlijkste was.
Ik leerde over het gebruik, maar ook misbruik van mijn energie, het zien van de signalen die anderen afgeven, mijn onzekerheden.
Het belangrijkste was dat ik mijzelf weer ging respecteren, balans kreeg in mijn leven en weer actief kon genieten.
Psychodrama heeft veel dat vast zat, los gemaakt en elke dag wordt de puzzel completer.
De sessies met Anita zijn voor mij erg waardevol geweest, de relatie met mijn vrouw maar ook met mijn kinderen is erg gegroeid.